Kun artikkeli on valmis ja olet saanut luvan artikkelin julkaisuun kohdehenkilöltä, artikkelin lisääminen verkkojulkaisuun on helppoa.
Mene Naisten Ääni verkkojulkaisun sivulle Kirjoita artikkeli. Aloita täyttämällä kohdehenkilösi nimi, synnyin- ja kuolinajat ja -paikat. Ne julkaistaan artikkelin sivussa olevassa laatikossa, synnyin- ja kuolinajat vuositasolla.
Kirjoita otsikko. Käytä siinä kohdehenkilösi nimeä ja kuvaile häntä muutamalla sanalla haluamallasi tavalla. Katsele vaikka jo julkaistujen artikkeleiden otsikkoja.
Kopioi juttusi teksti seuraavaan laatikkoon omasta tiedostostasi.
Kopio seuraavaan laatikkoon käyttämäsi lähteet.
Lisää kuva omalta koneeltasi. Kuvan lisäämiseksi sivulla on selvät ohjeet.
Täytä vielä loppuun omat yhteystietosi. Niistä julkaistaan Naisten Äänen sivuilla vain sinun nimesi kirjoittajana.
Usein kysyttyä
Kirjoituksen pituus
Kirjoituksen pituus on vapaa. Suosittelemme kuitenkin vähintään 250 sanan pituista artikkelia. Ylärajaa pituudelle ei ole.
Lähteiden merkintä
Kunkin kirjoituksen lopussa julkaistaan siinä käytetyt lähteet, mikäli lähdetiedot on syötetty kirjoitukseen. Esimerkkejä lähteen merkinnästä:
* kirjoittajan omat muistelmat tai muu muistitieto
* kirjoittajan tekemä N.N:n haastattelu xxxxkuussa 20XX
* sukulaisten hallussa olevat N.N:n päiväkirjat/ kirjeenvaihto / aineisto
* arkisto X:n N.N:ää koskeva aineisto
* lehden/lehtien nimi/-et ja päivämäärä, lehtijutun nimi (Savon Sanomat 12.3.1980, N.N.:n muistokirjoitus)
* kirjan/kirjojen tiedot: tekijä, julkaisuvuosi, kirjan nimi. Esim. Marja Kokko 1998: Sisaret ja toverit. Naisten järjestäytyminen, ryhmätietoisuus ja kansalaistuminen Jyväskylässä 1800-luvun lopulta 1930-luvulle.
Lisätiedot
Kohtaan ”Lisätietoja” voit lisätä henkilöstäsi kirjoitettuja tai häneen liittyviä verkkotekstejä, radio-/tv-ohjelmia, kirjoja tai muita tekstejä, joiden olemassaolon tiedät, mutta joita et ole käyttänyt omassa tekstissäsi.
Kirjoituksen rakenne
Koska kyse on verkkoartikkelista, joka luetaan tietokoneilta tai tableteilta, lukemisen helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää lyhyitä kappaleita ja runsaasti väliotsikoita.
Käytä kirjoituksessasi kohdehenkilöstäsi sukunimeä. Vältä käyttämästä aikuisesta naisesta pelkkää etunimeä, ellei hän ole lähisukulaisesi ja haluat korostaa sitä.
Kirjoita yhteisöjen ja yritysten nimet täydellisinä ensimmäistä kertaa ne mainitessasi. Voit mainita lyhenteen suluissa ja käyttää sitä jatkossa kirjoituksessasi. Kirjoitathan myös vuosiluvut ja nimet täydellisinä.
Jos kopiot ja liität tekstin suoraan Microsoft Wordista tai vastaavasta tekstinkäsittelyohjelmasta, varmistathan, että tavutus tai tasaus eivät ole päällä eikä mukana siirry ylimääräistä koodia.
Kirjoituksen kieli
Voit kirjoittaa kaikilla kotimaisilla kielillä, tai jollakin muulla kielellä kuten englanniksi tai saksaksi.
Linkit muihin kirjoituksiin ja muille sivuille
Voit linkittää esimerkiksi kirjoituksessasi mainitun toisen henkilön toiseen Naisten Ääni -sivuilla olevaan kirjoitukseen. Tee tällöin linkki tekstin sanasta, esimerkiksi henkilön nimestä.
Linkitä ulos Naisten Ääni -sivuilta harkiten. Mieti ennen linkitystä, voisitko tarjota saman tiedon omassa kirjoituksessasi. Kirjoitusta tukevia linkkejä muille sivuille saa tehdä, mutta huomioithan, että Naisten Äänen toimittajilla on oikeus poistaa linkkejä. Kaikki artikkeleista ulospäin suuntautuvat linkit ovat ns. nofollow-linkkejä.
Ongelmia kirjoituksen tallennuksessa?
Jos kirjoituksen tallennus ei onnistu, tarkasta ensin, onko kaikki pakolliset kohdat täytetty.
Mikäli kirjoituksessa on mukana kuvia, kuvien koko saattaa olla liian suuri. Kokeile ladata kirjoitus uudelleen ilman kuvia ja lähetä kuvat Naisten Äänen toimittajille sähköpostitse info@naistenaani.fi.
Mikäli artikkelin lataus ei onnistu ollenkaan, laita viestiä ongelmasta Naisten Äänen toimittajille sähköpostitse info@naistenaani.fi . Saat vastaukseksi toimintaohjeet.