Tapasimme Hanna Partasen kanssa puhelimitse heinäkuun 2017 alussa. Hän oli ulkoiluttamassa kahta koiraansa. Koirat tuovat hyvää rytmiä ja säännöllisyyttä kiireisen yrittäjän arkeen. Lisäksi Hanna on perustanut Klaukkalaan naisten höntsäkorisryhmän ja pelaa kesäisin aktiivisesti golfia. Tavoitteellisena ihmisenä Hanna pyrkii myös parantamaan 10 kilometrin juoksuaikaansa jokainen vuosi Helsinki Mid Night Run -tapahtumassa.
Hanna Partanen on koulutukseltaan nykyisestä Itä-Suomen yliopistosta valmistunut terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Hannalla on yli kymmenen vuoden kokemus niin potilastyöstä työterveyshuollosta kuin yksityissektoriltakin sekä luennoitsijana ja myös kouluttajana.
Vaikka Hanna Partanen tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2005 Olet Mitä Syöt- ohjelman räväkkänä juontajana, niin todellisuudessa Hannalla on sopivan savolainen lupsakka ote syömiseen ja elämäntapamuutoksiin. Yksi Hannan motoista onkin – kokonaisuus ratkaisee!
Niin ja jos vielä mietit, niin Hanna ei ole sukua kaimalleen kalakukkoleipuri Hanna Partaselle.
Hanna Partanen on Kuopion lyseon kasvatti ja ylioppilas, ja kävi jo ennen lukioikää musiikkiluokat soittaen alttosaksofonia ja poikkihuilua. Myöhemmin hän on laulanut eri kuoroissa ja kokoonpanoissa.
Hienosti Hanna Partanen esiintyikin musiikinlehtori Matti Sariolan konsertissa ”Oi mikä ihana ilta” 2.12.2017, Kuopion Musiikkikeskuksen estradilla Sariolan entisten oppilaiden kanssa. Herkkä hetki meille kuulijoillekin.
Hanna Partasella on nuoreksi naiseksi monipuolinen työkokemus.
Lukioikäisenä hän Arnold’s Donutissa kahvilatyöntekijänä. Hannan mukaan hän sai paikan parin minuutin työhaastattelun jälkeen, sillä hän oli ollut vuosia paikan vakioasiakas ja tunsi kahvilan valikoiman. Työn kuva oli monipuolinen. Siihen kuului myyntityö, kahvilan siistiminen, kassan lasku ja leipomopuolen kiireapulaisena oleminen.
Ulkomaan työkokemuksista ensimmäinen oli, kun hän työskenteli vuonna 1996 lastenhoitajana Rosenlunds förskola Jönköpingissä Ruotsissa.
Ulkomaista työkokemusta hänellä on myös vuoden 2004 kesältä Unit for Prevetive Nutrion Karolinska Institutetista Huddingessa. Hän toimi harjoittelijana sekä osa-aikaisena tutkimusapulaisena. Keskeiset tehtävät ja vastuualat olivat käytännön apu tutkimustyössä sekä kurssien organisointi.
Hanna Partasen monipuolisiin työkokemuksiinsa kuului muun muassa toimiminen kuopiolaisessa oppilaitoksessa tuntiopettajana, Pohjois-Savon ammatillisessa instituutissa, Savoniassa eri aikoina vuonna 2004. Täällä keskeiset tehtävät ja vastuualat olivat ravitsemus, erityisruokavaliot, elintarvikekemia, elintarvikehygienia ja omavalvonta.
Syksystä 2005 hän on toiminut yrittäjänä, ravitsemusterapeuttina ja kouluttajana, avoin yhtiö Nutrifilia ja toiminimi Ravitsemuspalvelut Hanna Partanen (Myöhemmin nimellä Nutrifilia Hanna Partanen). Nyt keskeiset vastuualueet ja tehtävät ovat luennointi, koulutukset, ravitsemusohjaus ryhmissä ja yksityisvastaanotolla.
Lisäksi Hanna Partasella on yrityspuolella jo lähes 600 luennon ja koulutustilaisuuden kokemus. Palveluihin kuuluvat muun muassa ravitsemusluennot, TYHY- ja TYKY-päivien hyvinvointiluennot, elämäntaparemontit ja ravitsemuskoulutukset.
Vaikka Hanna Partanen on ollut televisiossa tiukkaakin tiukempi terveysterroristi, hänen luentonsa ovat makeutettu lupsakkaalla savolaishuumorilla ja esimerkeillä elävästä elämästä. Hän on ollut puhumassa muun muassa pankkien asiakasilloissa, yritysten ja yhdistysten virkistyspäivillä, hyvinvointiristeilyillä sekä erilaisilla messuilla.
Hanna Partasella on ravitsemusterapian vastaanotto Terveystalolla. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa: Olet mitä syöt (WSOY 2015), Kyytiä kiloille – arjen pienillä valinnoilla (WSOY 2009), Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla (Nutrifilia 2013) ja Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa (Readme.fi 2016).
Olisi kiinnostavaa tietää, ovatko ihmiset keskustelleet 80-luvulla päivittäin töissä ravitsemuksesta. Nyt se on koko kansan harrastus, hyvässä ja pahassa.” Näin Hanna Partanen kuopiolaisessa Terveys ja hyvinvointi 2017 julkaisussa.
Kirjoittaja
Ulla-Maija Alanne
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.
Mikäli kirjoituksessa on virheitä, olethan yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta. Henkilötietojen tarkastuksesta löydät lisätietoja tietosuojalausekkeesta.